223061.jpg

Tähän sosekeittoon laitoin koskenlaskijaa...

2 suurta porkkanaa viipaleina
3-4 perunaa
puolikas purjosipuli
pala mukulaselleriä
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
yrttisekoitusta
pippuri ja tarvittaessa ripaus suolaa
1/2 pkt koskenlaskija suletejuustoa

Kuori ja paloittele porkkanat,perunat ja selleri.Suikaloi purjosipuli(itse halkaisen aina purjon ja huuhtelen hyvin,väleissä saatta olla multaa yms.)Laita ainekset kiehumaan veteen ja lisää joukkoon liemikuutio.Lisäile myöskin mausteet.Kun juurekset ovat kypsiä,soseuta keitto sauvasekoittimella.Lisää sulatejuusto ja anna kiehahtaa,niin että juusto sulaa.Tarkista maku!!Tarjoile keiton kera juusto-yrttitankoja,tai esim.krutonkeja!!