JOULUKUU2016%20010.jpg

Mureke on helppo vaivaton ja maukas viikonloppuruoka,varsinkin kun perunat ja juurekset kypsyvät samaan aikaan uunissa.Tätä (kin) ruokaa ollaan tehty monesti ennenkin ja pysyy meillä suosikkien joukossa.

MUREKE:

600 g jauhelihaa

1/2 dl korppujauhetta

2 leivänsiivua murustettuna

1,5 dl kermaa

1 muna

1 silputtu sipuli

2 tl suolaa

 2 tl paprikajauhetta

1 tl maustepippuria

1 tl jauhelihamaustetta

Laita korppujauhe ja leivänmurut  turpoamaan kermaan.Kuullota sipulisilppu tilkassa öljyä.Sekoita kaikki ainekste jauhelihan joukkoon.Tarkista maku paistamalla koepala.Lisää mausteit oman maun mukaan.Muotoile mureke öljytyin käsin uunivuokaan.Lohko perunat ja mausta ne oman maun mukaan,ripsota päälle öljyä.Laita murekkeen reunoille vuokaan.Lisää myös muita juureksia mukaan kypsymään,kuten porkkanaa ja bataattia (tai kypsennä eri astiassa kuten minä)Paista 175-200 asteisessa uunissa n.1 tunti.

JOULUKUU2016%20008.jpg