1282039.jpg

Naudanlihaa riitti myöskin pataruoan tekoon...pikkusipulit hieman muussantuivat,kun annoin padan hautua liiankin pitkään.

600 g naudan ulkopaistia isohkoina paloina
nokare margariinia
suolaa,mustapippuria
timjamia,laakerinlehti
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl punaviiniä(tai lihalientä,minä laitoin molempia)
3 porkkanaa
5-6 pikkusipulia
 herkkusieniä(oman maun mukaan)

Ruskista lihakuutiot erissä ja siirrä pataan.Mausta lihat,lisää valkosipulisilppu.Ripottele jauhot lihojen päälle ja kääntele hetki.Kaada joukkoon viini(lihaliemi tai molempia) ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noi 40-45 minuuttia.Lisää kuoritut paloitellut porkkanat ja sipulit.Jatka hauduttamista kunnes lihat ovat mureita ja juurekset kypsiä.Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa herkkusienet joukkoon.