Olenpa minäkin nyt ensimmäistä kertaa ostanut tuota lemon curdia,jota käytin siis jo myös toisilla synttäreillä.... eilisiä synttäreitäni juhlistimme illalla Sitruuna-lakritsiikääriksellä...nami,mikä yhdistelmä lakritsina Meiralta saatuja lakritsihippuja.

Tuo lemon curd on kyllä niin hyvää,että voisin syödä sitä ihan suoraan purkista

 

KÄÄRETORTTU:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita nostellen joukkoon.Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.Jäähdytä hetki ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

 

TÄYTE:

1 prk flora vispiä

3 rkl lemon curdia (t.oman maun mukaan)

lakritsihippuja oman maun mukaan

 

Vatkaa flora vispi ja lemon curd vaahdoksi.Sekoita joukkoon lakritsihippuja.Levitä ohut kerros lemon curdia ensin kääretorttupohjalle,sen jälkeen vispi-lemonseos.Kääri napakalle rullalle ja laita viileään tekeytymään.