983698.jpg

K-kaupan ohje vuodelta 1993.Hyvää,ei voi muuta sanoa.Pikkuisen muutosta tein,niin että käytin 3 juuston kermaa peruna-sipulisekoitukseen,kun alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu kerma tai kalaliemi.

n 600 g kirjolohifile nahkoineen
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1/4 tl pippuria
500 g peruna-sipulisekoitusta
1/2 tl suolaa
silputtua tilliä
1-2 dl 3 juuston kermaa(tai kalalientä t.kermaa)

Levitä peruna-sipulisekoitus öljyttyyn uunivuokaan.Kaada päälle 3 juuston kerma tai muuta nestettä.(kaadoin ensin desin verran)Mausta suolalla ja silppua päälle tilliä.Mausta kirjolohifile suolalla,pippurilla ja sitruunamehulla.Laita file perunoiden päälle vuokaan,nahkapuoli ylöspäin.Kypsennä 200 asteisessa uunissa foliolla peitettynä noin 40 minuuttia.Poista kalasta nahka.Tässäkohtaa tulee sitten oma lisäykseni ohjeeseen.Kaadoin perunoiden joukkoon lopun juustokerman,ja lykkäsin ruoan uuniin vielä hetkeksi ja kovensin lämmön 225 asteeseen.Halusin kalan pintaan vähän väriä.Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä.


983696.jpg