Vuoka/pataruoat on ihania talven pakkasissa ja mukavia tehdä.Senkus lykkäät ruoan uuniin ja käyt vaikka hiihtämässä ja takaisin tullessa lämmin ruoka on valmiina ;)
PERUNA-KASVIS-POSSUVUOKA:
400 g porsaasuikalelihaa(paistia)
1 tl suolaa
1 tl pippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus yrttejä
6 perunaa siivuina
keltaista ja punaista paprikaa viipaleina
1 sipuli viipaleina
1 prk yrttitomaattimurskaa
tilkka vettä
ripaus sokeria
Ruskistele porsaanliha pannulla öljyssä.Mausta hyvin.Lisää joukkoon sipulit ja paprikat kuullottumaan.Lado perunaviipaleita ja porsaanlihaseosta kerroksittain vuokaan.Lisää tomaattimurska pannulle,ohenna sitä hieman vedellä ja lisää joukkoon ripaus sokeria.Anna kiehahtaa.Kaada kastike vuokaan perunoiden ja lihan päälle.Paista 200 asteisessa uunissa,alatasolla tunnin verran.Voit peittää vuoan,jos pinta uhkaa tummua liikaa.
Kommentit