Pikkujoulu ateriamme oli tänävuonna lohta...eikä mitä tahansa vaan jo tutuksi tullutta pekoni-sipulilohta,niin hyvää,nam :P Lisäkkeenä duchess perunaa ,karamellisoituja lanttuja ja haudutettua punakaalia.Perunat ja kalan paistoin samalla uunipannulla.
PEKONI-SIPULILOHI:
lohifile
1 tl suolaa ja pippuria
1/2 situunamehu
1 sipuli
1 pkt pekonia
tuoretta tilliä
Kuullota sipulit ja pekonisilppu pannulla.Levitä maustetun lohifileen päälle.Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia
DUCHESSE PERUNAT:
5-6 perunaa keitetty pehmeäksi
3 keltuaista
suolaa,pippuria,muskottia
70 g voita sulatettuna
Purista perunat siivilän läpi.Sekoita joukkoon keltuaiset,mausteet ja sulatettu voi.Pursota pellille ruusukkeet ja paista 180 asteisessa uunissa,kunnes ruskistuvat kauniisti päältä.
Kommentit