Viikonloppu mökillä...puutarhahommia,puiden pilkkomista yms.vaatii tuhtia ruokaa ja sehän oli mausteinen muheva liha-makkarapata..mmm,kyllä maistui
Kerrotaanpa hieman taustaa,aikomuksena oli tehdä(jälleen kerran) lihapataa,sekun on niin helppoa ja hyvää,senkun lykkäät uuniin ja jatkat hommia...mutta sitten huomasin,että grillimakkaraa oli jäänyt kaappiin,niin päätinkin lisätä ne lihapadan joukkoon muhimaan...mies hieman epäröi ensin''menitkö lykkäämään makkaraa sekaan''
mutta kun maistoi,niin tykkäsi
kaikki män
MAUSTEINEN LIHA-MAKKARAPATA:
400-500 g porsaanpaistia
porkkanaa paloina
selleriä pilkottuna/raastettuna
sipulia lohkoina
paprikaa paloina
lihaliemikuutio(sulatettuna veteen)
vettä
mustapippuria,paprikajauhetta
Savupekoni makkaraa(Kabanossi)
Ruskista lihat ensin pannulla,mausta kevyesti.Ruskistele myös juurekset.Lado kaikki ainekset pataan.Mausta reilusti mustapippurilla ja paprikajauheella(t.oman maun mukaan)Lisää vettä niin,että ainekset juuri peittyvät.Kypsennä 150 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.Nosta lämpö 200 asteeseen.Lisää makkarapalat padan päälle ja ktpsennä vielä niin,että makkarat saavat väriä ja kuumiavat.
Kommentit