Loppiaisen pääruoka oli Uunissa pitkään muhinut Peuranliha kera juuresten...tai oikeammin vain porkkanan ja valkosipulin.Äärimmäisen herkullista ja mureaa lihaa lisänä Pannuperunat,pavut ja salaattia.Olipa tarjolla vielä Joululta Bataatti-vuohenjuustolaatikkoakin.(jännä juttu muuten,pikkulikka popsi laatikkoa tyytyväisenä,otti kahdesti lisääkin,vaikka Jouluna ei sitä maistanutkaan...eikä kyllä puhuttu mitä siinä on)

 UUNISSA HAUDUTETTUA PEURAA:

700 g peuranpaistia paloiteltuna

voi/öljy

1 tl pippurisekoitusta

1 tl suolaa

1 tl valkopippuria

1/2 tl sinappijauhetta

1 pkt pekonia

3-4 kpl valkosipulinkynsiä

4 porkkanaa

1/2 l vettä

1 lihaliemikuutio

Ruskista  lihapalat voi/öljyseoksessa.Mausta ne.Lisää joukkoon silputtu pekoni.Kuullottelel hetki.Lisää sitten valkosipulit ja kuoritut suikaloidut porkkanat.Lisää vesi,johon lihaliemikuutio on liuotettu.Hauduta 3 1/2 tuntia 150 asteisessa uunissa.