Maaliskuu%202015%20007.jpg

Namnamnam... Tex mex piirakkaohjeeseen törmäsin Heidin Mustikkasuu blogissa.Kiitos Heidi :) Tokihan sitä piti kokeilla,ajattelin,että olisi hyvää vaihtelua meidän, melkein, jokaviikkoiseen perjantaipizzaan ;D Tosi hyvää oli,enemmän meillä kuitenkin aikuiseen makuun.Pikkuisen ohjetta tuunasin,taas kerran ;) että käytin päälle Koskenlaskijan ruoka cheddaria.

TEX MEX JAUHELIHAPIIRAKKA:

POHJA:
6 dl vehnäjauhoja

1 ½ dl kaurahiutaleita

1 ½ dl juustoraastetta

1 ½ tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

225 g margariinia

1 ½ kylmää vettä

TÄYTE:

400 g naudan jauhelihaa

2 -3 rkl texmex-mausteseosta

ripaus mustapippuria

1 prk mietoa salsakastiketta

½ paprika

1 sipuli silputtuna

1 prk salaattijuustoa(tai fetajuustoa)

PÄÄLLE:
1 prk  koskenlaskija ruoka cheddaria

1 dl ruokakermaa

2 munaa

juustoraatetta

Sekoita  kosknelaskija cheddar,ruokakerma ja kanamunat,tasaiseksi seokseksi.(lisää ruokakermaa niin että cheddar notkistuu sopivaksi)

Sekoita pohjan kuivat ainekset ja juustoraaste keskenään. Nypi huoneenlämpöinen margariini joukkoon. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä ja mausta se .Lisää joukkoon sipulisilppu ja paprikapalat,anna niiden hetki pehmentyä.Kaada salsakastike  joukkoon ja anna hetken aikaa poreilla.  Taittele leivinpaperi uunipellin mukaan ja laita se työlaudalle. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi. Siirrä pohja uunipellille. Levitä päälle jauhelihaseos, murusteltu feta ja murskatut tortillasipsit. Kaada tasaisesti,hyvin sekoitettu ruokakerma-cheddarseos,piiraan päälle . Levitä lopuksi pinnalle juustoraaste ja paista piirakkaa 200° uuni toiseksi alimmalla tasolla noin 25 -30 minuuttia.

Maaliskuu%202015%20002.jpg

Maaliskuu%202015%20003.jpg