torstai, 21. kesäkuu 2012
Brita-torttu raparperistä:
Tein yhdeksi Juhannuksen kahviherkuksi Brita-tortun...täytteeksi keittelin raparperihillokkeen(viimevuotisista rapsuista) voi että,tykättiin ...syötiin nimittäin noin puolet ja toinen puoli matkaa Äidilleni huomenissa
BRITA-TORTTU:
150 g voita
2 dl sokeria
4 keltuaista
3,5-4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan.Levitä taikina uunipellille.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi,sokeria pikkuhiljaa lisäten ja levitä se taikinan päälle.Paista torttua 20-30 minuuttia 175 asteisessa uunissa,Jäähdytä,halkaise kahteen osaan ja täytä raparperihillokkeella ja vaahdotetulla kermalla.
MARENKI:
4 valkuaista
2 dl sokeria
mantelilastuja
Raparperihilloketta
1 prk vaahdotettua flora vispiä
RAPARPERIHILLOKE:
n.1/2 l raparperinpaloja
tilkkanen vettä
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
Keittele raparperipalat soseeksi tilkassa vettä.Lisää joukkoon sokeria,vaniljasokeria ja kanelia oman maun mukaan.
tässä pohja menossa uuniin ja sitten valmiina
Näiden kuvien myötä:AURINKOISTA,IHANAA JUHANNUSTA KAIKILLE
Kommentit