Yhdeksi Joulupullaksi tein briosseja...näissä on sisällä myös torttutaikinaa,kirsikkaa,mantelirouhetta ja omenamarmeladia...löysin ohjen vanhasta Pirkan Jouluherkut -lehtisestä,vuodelta 1997
BRIOSCHIT:
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kanamuna
n.7-8 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua margariinia
TÄYTE:
1/2 pkt iso lehtitaikinalevyä
1 dl omenamarmeladia
pilkottua luumua
1 dl hienonnettua kirsikkaa
1 dl mantelirouhetta
1/2 dl fariinisokeria
1 tl piparkakkumaustetta
Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva.Lisää sokeri,kardemumma ja suola.Vatkaa joukkoon myös kanamuna.Sekoita osa jauhoista joukkoon sulatetun margariinin kera.Alusta taikina lisäten loput jauhot,niin, että taikina on kiinteää.Jauhota leivinalusta ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi.Taittele suorakaide kolminkerroin ja kaulitse taas alkuperäiseen muotoonsa.Toista taittelu ja kauliminen vielä kerran.Anna sitten taikinan levähtää viileässä puolisen tuntia.Kaulitse se sitten n.70x 30 kokoseksi levyksi.Sivele levy omenamarmeladilla ja ripottele päälle muut täytteet.Kauli lehtitaikina kahdeksi kapeaksi levyksi(n.35 cm)ja nosta ne täytteiden päälle.Rullaa kokonaisuus tangoksi.Leikkaa n. 3 cm paksuisia viipaleita muffinssivuokiin.Kohota briossit viileässä noin tunnin ajan.Voitele kanamunalla ja ripottele päälle mantelirouhetta.Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.Koristele halutessasi sokerikuorrutteella.
tässä vielä pellillä
tein briossitaikinasta myös pitkon(meinasin etten kuvaa laitakkaan,mutta laitoin sittenkin,minä en vaan osaa noita pitkoja,jonkun pitäisi kädestä pitäen näyttää):D
täytteenä kirsikkaa,mantelirouhetta,omenamarmeladia leviteey pohjalle,kanelia ja laitoin vähän kookoshiutaleitakin
Briossitaikinaa kaulitaan ja käännetään moneen kertaan...ja laitetaan viileään,ennen leipomista
Kommentit