Pääsiäisen yhtenä jälkkärinä,oli nämä pienet Juustokakut.Voi että,mitä namia.Ihan samaan tapaan tehtiin,kuin isokin Juustokakku.Pohjan ainekset vaan paineltiin muffinssivuokien pohjalle,siihen päälle sitten Juustokakkumassa.Tässä ohje täysikokoiseen Juustokakkuun(näihin voi ohjeen puolittaa,jos ei kakkusia halua niin montaa)
PIENET SITRUUNAJUUSTOKAKUT:
200 g kaurakeksejä hienonnettuna
75 g margariinia sulatettuna,tai voita(voita käytettäessä,pohjasta tulee kovempi,minkä voi humioida,sitten kun kakun nostaa tarjolle,antaa kakun lämmetä,niin se on helpompi leikata)
Sekoita sulatettuun voihin.Painele keksi-rasvaseos muffinivuokien pohjalle.
SITRUUNA-TUOREJUUSTOTÄYTE:
3-4 liivatelehteä,runsaasti kylmä vettä liottamiseen
tilkka sitruunamehua
1 rasia mascarponejuustoa(tai muuta tuorejuustoa,maustettukin käy hyvin)
lemon curd sitruunatahnaa oman maun mukaan,itse laitoin noin 1/2 prk
ripaus vaniljasokeria
1 prk kuohukermaa vaahdotettuna
tarv.hieman sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota kerma,sokereiden kera.Sekoita tuorejuusto ja lemon curd hyvin yhteen.Maistele.Purista liivatelehdet hyvin ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.Lisää kermavaahto,huolellisesti sekoittaen sitruuna-tuorejuustoseokseen.Nostele täytettä pohjien päälle sopiva määrä.Laita Juustokakut kylmään tekeytymään useaksi tunniksi tai mielellään yön yli.Koristele tarjolle laitettaessa.
Kommentit