Yhtenä päivänä teki hirmuisesti mieli  vanhanaikaista läskisoosia(niin,siis minulle ''vanhanaikaista''koska äitini tapasi tehdä soosin näin)se on niin hyvää keitettyjen perunoiden, etikkapunajuurien ja puolukkahillon kera.

 

LÄSKISOOSI:

400 g siankylkisiivuja

sipuli

suolaa,valkopippuria

vehnäjauhoja

margariinia

vettä

lihaliemikuutio

maustepippuria

 

Pilko siankylki paloiksi.Ruskista palat ja kuullota sipuli.Mausta.Valmista ruskeakastike margariinista ja jauhoista.Lisää vettä,niin,että saat haluamasi paksuisen kastikkeen.Mausta kastike lihaliemikuutiolla,maustepippurilla(käytin tälläkertaa jauhettua,vaikka oikeaan soosiin kuuluisi kokonaiset pippurit).Lisää kuullotetut läskinpalat joukkoon ja anna kastikkeen hautua.Tarjoa keitettyjen perunopiden kera.