tiistai, 12. joulukuu 2006
Kirsikkasarvi:
Tämän ihanan sarven teen joka Joulu...
3 dl maitoa
1/2 pkt hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
n.10 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia sulatettuna
Lämmitä maito ja sekoita siihen hiiva.Sekoita joukkoon sokeri,kardemumma,suola ja muna .Lisää jauhoja ja sulatettu margariini hyvin sekoittaen.Alusta loput jauhot niin,että taikina irtoaa kulhon reunoilta.Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
TÄYTE:
margariinia
1 prk punaisia kirsikoita(2 prk jos teet 2 sarvea)
rusinoita
kanelia
sokeria
vaniljasokeria
mantelirouhetta
PÄÄLLE:
voiteluun muna,kirsikan paloja ja mantelirouhetta(raesokeria)
Kaulitse taikina isohkoksi levyksi.Levitä päälle pehmeää margariinia,ripottele päälle kanelia,sokeria,vaniljasokeria,mantelirouhetta,hienonnetut kirsikat(jätä päälle vähän)ja rusinoita.Kääri rullalle ja taivuta sarveksi.Nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota.Leikkaa saksilla viillot sarveen,voitele munalla ja ripota päälle mantelit ja kirsikat.Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla(ettei tummu liikaa)kunnes on kauniin ruskea päältä!!
Tästä ohjeesta saa kaksi sarvea,tai yhden sarven ja pikkupullia,niinkuin minä tein!!=)
tässä uuniin menossa...
tässä täytteet levitettynä...
Kommentit