P%C3%84%C3%84SI%C3%84INEN%20015-normal.j

Mieheni on aivan mahdoton kinkun ystävä(jos muistatte;) ja hän on Joulun jälkeen varannut pakastimeen kaksi kinkkua kevättä ajatellen ;D Toinen varattu Pääsiäisen pöytään ja toinen odottaa varmaan Vappua tai Juhannusta ja mökin puuhellaa :) Nyt siis keiteltiin ja paisteltiin Pääsiäiskinkku.luit oikein keiteltiin ja paistettiin :D Mausteliemi teki kinkusta ihan erilaisen,mitä Joulukinkku on!Lisäkkeenä söimme uunijuureksia,bataatti-selleripyrettä ja vaaleaa kastiketta.

KINKKU MAUSTELIEMESSÄ:

Porsaan kinkku

2 porkkanaa

pala mukulaselleriä

pala lanttua

1 chilipaprika

1 palsternakka

4 laakerinlehteä

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

suolaa,pippuria

1 pll savuolutta

vettä

KUORRUTUS:

tahnamainen seos fariinisokerista,omenamehusta ja tilkasta rommia

Keitä kinkkua  4 tuntia mausteliemessä.Jätä se sitten liemeen maustumaan yön yli.Nosta kinkku liemestä uunipannulle ja paista sitä 100 -150 asteisessa uunissa 4 tuntia tai kunnes liha on kypsä.Kuorruta kinkku.

P%C3%84%C3%84SI%C3%84INEN%20013-normal.j

kinkun päällä oli makea fariinikuorrute

P%C3%84%C3%84SI%C3%84INEN%20002-normal.j