242503.jpg

Ja tässä sellainen perinneherkku,jota tehdään tosi harvoin,mutta aina se on yhtä hyvää...

400 g possun kylkisiivuja
1 sipuli silputtuna
suolaa
maustepippureita
nokare rasvaa
3 rkl jauhoja
vettä
lihaliemikuutio

Viipaloi kylkisiivut pienehköiksi paloiksi.Ruskista niitä pannulla ja lisää joukkoon sipulisilppu ruskistumaan.Laita rasva kasariin,anna sulaa ja saada väriä hieman. Lisää siihen jauhot ja anna niiden ruskistua aika tummiksi(älä polta)lisää vettä ja liemikuutio.Kastike saa olla aika paksua.Lisää kylkipalat ja sipuli kastikkeen joukkoon ja anna hautua noin 30 minuuttia.Tarjoa perunamuusin kera!!

PERUNAMUUSI:

n.1 kg perunoita
nokare margariinia
n.3 dl maitoa
suolaa ja ripaus aromisuolaa

Kuori ja keitä perunat kypsiksi.Kaada vesi pois,niin että pohjalle jää tilkka keitinvettä.Muussaa perunat.Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää joukkoon rasvaa nokare ja maitoa,sekä suolaa ja ripaus aromisuola,kuumenna ja sekoita tasaiseksi.