Osallistuin tällä PISTAASI-SUKLAAKAKKU ohjeella Ruoka.fi Vuoden Makein Herkku-kisaan käykääpä äänestämässä En onnistunut linkittämään kilpailulogoa,mutta tuosta ruoka.fi linkistä pääset sinne yhtälailla.Kisassa oli tarkoitus käyttää Dan Sukkerilta saatuja tummia sokereita.Minä käytin Muscovadosokeria kakussani ja kuorrutteessa Muscovadosiirappia.
PISTAASI-SUKLAAKAKKU:
4 kanamunaa
2 dl tummaa muscovado ruokosokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2-1 dl pistaasipähkinöitä murskattuna
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata rouhittuna
150 g tummaa suklaata rouhittuna
150 g sulatettua voita
Sekoita kuvat aineet keskenään kulhossa.Vatkaa kanamunat ja muscovadosokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää kuivat aineet ja sulatettu voi,sekä suklaarouheet.Sekoita huolellisesti,mutta vältä vaivaamasta taikinaa liikaa.Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista sitä 175 asteisessa uunissa n.25 minuuttia.Kumoa tarjoiluvadille ja anna jäähtyä.
TUOREJUUSTO-MUSCOVADOSIIRAPPIKUORRUTE:
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl muscovadosiirappia(tai oman maun mukaan)
koristeeksi valkosuklaa-ja tummasuklaarouhetta,sekä pistaasirouhetta
Kommentit