Marraskuu%202015%20023.jpg

Osallistuin tällä  PISTAASI-SUKLAAKAKKU ohjeella Ruoka.fi Vuoden Makein Herkku-kisaan  käykääpä äänestämässä  En onnistunut linkittämään kilpailulogoa,mutta tuosta ruoka.fi linkistä pääset sinne yhtälailla.Kisassa oli tarkoitus käyttää Dan Sukkerilta saatuja tummia sokereita.Minä käytin Muscovadosokeria kakussani ja kuorrutteessa Muscovadosiirappia.

PISTAASI-SUKLAAKAKKU:

4 kanamunaa
2 dl tummaa muscovado ruokosokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2-1 dl pistaasipähkinöitä murskattuna
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata rouhittuna
150 g tummaa suklaata rouhittuna
150 g sulatettua voita

Sekoita kuvat aineet keskenään kulhossa.Vatkaa kanamunat ja muscovadosokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää kuivat aineet ja sulatettu voi,sekä suklaarouheet.Sekoita huolellisesti,mutta vältä vaivaamasta taikinaa liikaa.Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista sitä 175 asteisessa uunissa n.25 minuuttia.Kumoa tarjoiluvadille ja anna jäähtyä.

TUOREJUUSTO-MUSCOVADOSIIRAPPIKUORRUTE:

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl muscovadosiirappia(tai oman maun mukaan)

Sekoita tuorejuusto ja muscovadosiirappi hyvin yhteen.Kuorruta jäähtynyt kakku.

koristeeksi valkosuklaa-ja  tummasuklaarouhetta,sekä pistaasirouhetta

Marraskuu%202015%20014.jpg

Marraskuu%202015%20025.jpg

Marraskuu%202015%20003.jpg

Marraskuu%202015%20001.jpg