lauantai, 1. maaliskuu 2008
Nallesämpylät:
näihin sämpylöihin,käytin loput omena-lespuurosta.
5 dl vettä
pala hiivaa
2-3 dl puuroa
ropsaus karkeaa suolaa
1/2 dl leseitä
vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
Lämmitä vesi ja liuota siihen hiiva.Lisää puuron jämät ja suola,sekoita vellimäinen seos.Lisää leseet,osa jauhoista ja öljy.Alusta taikina kimmoisaksi,kulhon reunoista irtoavaksi taikinaksi jauhoilla.Nostata taikinaa lämpöisessä ainakin 1/2 tuntia.Leivo sämpylöiksi.Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.Alimmat sämpylät voitelin huoneenlämpöisellä vedellä,ennen paistoa.
taikinaa riitti myös muutamaan pyöreään sämpylään ja pariin isompaan,jotka on mukava täyttää herkuilla ;)
Kommentit