20220922_171656.jpg

Tiedä häntä mahtaako kukaan enään nykyisin tehdä vanhanaikaista makkarasoosia ??Meillä oli kaappiin jäänyt sekä lenkkimakkaraa että muutama nakki,joten päätin tehdä niistä kastikkeen.Voi että olikin Niin hyvää :D

MAKKARASOOSI:

Lenkkimakkaraa tai nakkeja tai molempia pilkottuna (en kyllä punninnut,minulla oli yksi lenkkikiekura ja 3 nakkia)

1 sopivan kokoinen sipuli silputtuna

tilkka juoksevaa margariinia tai öljykin käy

Ruskistele makkarakuutiot ja sipulia tilkassa rasvaa paistinpannulla

Valmista ruskea kastike:

Sulata nokare voita n. 2 rkl pannulla ja anna sen ottaa väriä hiemen hieman(älä polta),lisää joukkoon vehnöjauhoja myös 2 rkl ja anna jauhojen ruskistua kunnolla,koko ajan rasvassa sekoitellen.Lisää ruskistuneeseen jauhoseokseen vettämsekoittele niin että saat haluamasi paksuisen kastikkeen.Lisää mausteiksi pala lihaliemikuutioista,maustepippuria ja suolaakin ripsaus.Minun kastikkeeseen ei muuta kuulukaan,mutta toki voit maustaa halutessasi ketsupilla,sinapilla ja vaikka paprikajauheella soosin.Lisää joukkoon ruskistuneet makkarat ja sipulit.Anna poreilla hetken aikaa.Tarjoa muusin tai keitettyjen perunoiden kera.

20220922_171525.jpg20220922_171706.jpg