Tässä nyt ihan tuoretta tekelettä,palataan vanhempiin tuotoksiin sitten viikolla Eli tänään söimme tämmöistä perunalaatikkoa(päivällä eilistä broilerikastiketta)Käväisin pitkällä lenkillä koiran kanssa ja oli mukava tehdä uuniruokaa,joka itsekseen muhii herkulliseksi ja uunin ollessa lämmin tekaisin vielä pullataikinan ,että sai iltakahveella herkutella.

 

400 g porsaanpaistia suikaleina/paloina

pippuria,suolaa(soijaa)

margariini/öljyseos

2-3 porkkanaa viipaleina

6-7 perunaa viipaleina

valkosipulia viipaleina

juustoraastetta

1 prk ruokakermaa

 

Ruskistele lihapalat ensin marg./öljyseoksessa.Mausta ne.Nosta odottamaan sivuun.Kuullottele porkkana ja perunaviipaleita samalla pannulla hetken aikaa.Ripottele hieman suolaa niillekkin.Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan,valkosipulin kera.Ripottele väliin myös juustoraastetta(itse unohdin joten laitoin vain viimeiseen väliin ja päälle);) Kaada päälle ruokakerma ja laita vuoka uuniin muhimaan.200 astetta ja n.tunti.Voit kokeilla perunoiden kypsyyttä välillä.

tämmöinen oli vuoka uunista otettuna...

kuullottelin peruna ja porkkanasiivuja,ennen vuokaan laittamista,ajattelin että kaikki lihan maut tarttuvat mukaan,kun samalla pannulla paistelee,sitten vaan ainekset kerroksittain uunivuokaan... laitan tarkemmat ohjeet huomenna