Kes%C3%A4kuu%202015%20035.jpg

Sain ilokseni kutsun,Tampereen Mustanlahden Satamaan,Ravintola Kaislan illalliselle ja mediatapahtumaan.KIITOS,erittäin mielelläni otin kutsun vastaan.Tunnustettakoon,että hyvin vähän, tässä oman kotikaupungin satamassa, on tullut käytyä,vaikka sen miljöö on  mitä mahtavin.Paikalla oli, tosi  kiva porukka,12 kutsuttua(  mm.lehdistön edustajia,sekä Visit Tampereen edustajia ja meitä ruokabloggaajiakin, pari kappaletta)tässä tapahtumassa.Meidät vastaanotti, kutsut välittänyt Mainostoimiston Propagandan edustaja Jenna Hristov ja  Kaislan Ravintolapäällikkö Katja Merinen,Tampereen Satamaravintolat oy. Katja esitteli ravintolat ja kertoi Mustanlahden palveluista.Restamax ravintolakonsernin omistukseen tänä vuonna siirtynyt,uudistettu ja remontoitu  Ravintola Kaisla avasi ovensa 1.5.2015.Asiakaspaikkoja on tullut lisää ja ruokalistaa on uudistettu.Kaisla tarjoaa a'la carte annoksia,kuin myös lounasta joka päivä 11-14.Kalaherkkuihin ja raikkaisiin salaatteihin painottuvan menun, taustajoukoissa on vaikuttanut  Top chef-metari Aleksi Herlevi.Toki listalta löytyy myös liharuokia ja esim.pasta-annoksia.

Kes%C3%A4kuu%202015%20042.jpg

Minä nautin Paahdettua Siikaa,rapupastaa ja rapukastiketta.Tämä oli todella herkullinen kokonaisuus,siika oli hyvin kypsennetty ja maukas.Rucola toi oman kirpakkuutensa annokseen ja parmesanlastut sopivat mainiosti mukaan

Kes%C3%A4kuu%202015%20048.jpg

Kes%C3%A4kuu%202015%20047.jpg

Jälkiruoaksi otin Vaniljapannacotan,limemarinoiduilla mansikoilla,mantelikakulla sekä mangokreemillä...ja mitä voin sanoa...tämä pitää kokea, t a i v a a l l i s t a.Suosittelen lämpimästi!!Jälkiruoan keralla Muscat viini.

TÄSSÄ SITTEN MUIDEN KUTSUTTUJEN ANNOKSIA...

Suklaata ja vadelmaa(punajuurella maustettua suklaakakkua,kaakaocrumblea ja vadelmasorbettia)

Kes%C3%A4kuu%202015%20046.jpg

Vuohenjuustopasta(pastaa kauden kasviksilla,vuohenjuustoa ja rucolaa)

Kes%C3%A4kuu%202015%20044.jpg

Savulohi( miedosti savustettu lohi,korvasienimuhennos, ja varhaisperunapaistos)

Kes%C3%A4kuu%202015%20043.jpg

BBQ Ribs(barbeque maustettuja possun ribsejä,ranskalaisia,coleslaw ja chilimajoneesia)

Kes%C3%A4kuu%202015%20038.jpg

Myös musiikista ja hyvistä esiintyjistä voi Mustanlahden ravintoloissa nauttia.Artistikattaus on kesän aikana mahtava...mm.A Aallon rytmiorkesteri,Sir Elwood,Sami Saari,Irina ja monet muut tullaan näkemään Tanssipaviljonki Reuharin lavalla. Kaislan kupeelle on avattu myös Cafe&Pizzeria Ankkuri.Pizzanpaiston Suomenmestari vuodelta 2014 Riina Kuntsi,taikoo luultavammin Suomen kamaran parhaat pizzat täällä.Tarjolla tietysti myös kahvilatuotteita.Listalta löytyy klassista Italialaista pizzaa, sekä erikoisempia herkkuja,kuten esim.Merimiehen kirous,joka sisältää paahdettua punajuurta,gorgonzolaa ja vaahterasiirappia.Ankkurin viereltä, löytyy myös Makkarakioski, joka palvelee tiistaisin ja keskiviikkoisin mm.Motoristeja ja Mobilisteja.Tampereen Lihajaloste, huolehtii tästä Makkarakioskista.

Kes%C3%A4kuu%202015%20039.jpg       Kes%C3%A4kuu%202015%20040.jpg

Ravintolapäällikkö Katja Merinen                   Copywriter-assistentti Jenna Hristov

Kes%C3%A4kuu%202015%20054.jpg

Cafe&Pizzeria Ankkuri

Kes%C3%A4kuu%202015%20051.jpg

upea paikka,paljon terassitilaa kesäaikaan

Mustanlahden satamassa on,vakituisille, sekä vieraileville paateille, tarkoitettu 40 paikkainen vierasvenesatama,jossa on myös wc-,suihku ja saunatilat.

Kes%C3%A4kuu%202015%20037.jpg

Kes%C3%A4kuu%202015%20059.jpg

Kes%C3%A4kuu%202015%20058.jpg

Toisella puolen satamaa tietysti Särkänniemen huvipuisto ja Näsinneula.

Kes%C3%A4kuu%202015%20056.jpg

Kes%C3%A4kuu%202015%20057.jpg

HISTORIAA HIEMAN...Mustalahti on ollut satama jo vuodesta 1830 luvulta lähtien,jolloin satama oli tärkeä sisävesiliikenteen matkustajille ja esimerkiksi maaseudulta tultiin myymään tavaraa,sekä matkustajat pääsivät näin kaupunkiin.Oma Äitini on mm.matkustanut Teiskosta Tampereelle,Teisko laivalla.Mustastalahdesta liikennöi myös HL KURU,joka upposi myrskyssä vuonna 1929.Kurun uppoaminen on Suomen pahin sisävesillä tapahtunut vesiliikenneonnettomuus.