Sain ilokseni kutsun,Tampereen Mustanlahden Satamaan,Ravintola Kaislan illalliselle ja mediatapahtumaan.KIITOS,erittäin mielelläni otin kutsun vastaan.Tunnustettakoon,että hyvin vähän, tässä oman kotikaupungin satamassa, on tullut käytyä,vaikka sen miljöö on mitä mahtavin.Paikalla oli, tosi kiva porukka,12 kutsuttua( mm.lehdistön edustajia,sekä Visit Tampereen edustajia ja meitä ruokabloggaajiakin, pari kappaletta)tässä tapahtumassa.Meidät vastaanotti, kutsut välittänyt Mainostoimiston Propagandan edustaja Jenna Hristov ja Kaislan Ravintolapäällikkö Katja Merinen,Tampereen Satamaravintolat oy. Katja esitteli ravintolat ja kertoi Mustanlahden palveluista.Restamax ravintolakonsernin omistukseen tänä vuonna siirtynyt,uudistettu ja remontoitu Ravintola Kaisla avasi ovensa 1.5.2015.Asiakaspaikkoja on tullut lisää ja ruokalistaa on uudistettu.Kaisla tarjoaa a'la carte annoksia,kuin myös lounasta joka päivä 11-14.Kalaherkkuihin ja raikkaisiin salaatteihin painottuvan menun, taustajoukoissa on vaikuttanut Top chef-metari Aleksi Herlevi.Toki listalta löytyy myös liharuokia ja esim.pasta-annoksia.
Minä nautin Paahdettua Siikaa,rapupastaa ja rapukastiketta.Tämä oli todella herkullinen kokonaisuus,siika oli hyvin kypsennetty ja maukas.Rucola toi oman kirpakkuutensa annokseen ja parmesanlastut sopivat mainiosti mukaan
Jälkiruoaksi otin Vaniljapannacotan,limemarinoiduilla mansikoilla,mantelikakulla sekä mangokreemillä...ja mitä voin sanoa...tämä pitää kokea, t a i v a a l l i s t a.Suosittelen lämpimästi!!Jälkiruoan keralla Muscat viini.
TÄSSÄ SITTEN MUIDEN KUTSUTTUJEN ANNOKSIA...
Suklaata ja vadelmaa(punajuurella maustettua suklaakakkua,kaakaocrumblea ja vadelmasorbettia)
Vuohenjuustopasta(pastaa kauden kasviksilla,vuohenjuustoa ja rucolaa)
Savulohi( miedosti savustettu lohi,korvasienimuhennos, ja varhaisperunapaistos)
BBQ Ribs(barbeque maustettuja possun ribsejä,ranskalaisia,coleslaw ja chilimajoneesia)
Myös musiikista ja hyvistä esiintyjistä voi Mustanlahden ravintoloissa nauttia.Artistikattaus on kesän aikana mahtava...mm.A Aallon rytmiorkesteri,Sir Elwood,Sami Saari,Irina ja monet muut tullaan näkemään Tanssipaviljonki Reuharin lavalla. Kaislan kupeelle on avattu myös Cafe&Pizzeria Ankkuri.Pizzanpaiston Suomenmestari vuodelta 2014 Riina Kuntsi,taikoo luultavammin Suomen kamaran parhaat pizzat täällä.Tarjolla tietysti myös kahvilatuotteita.Listalta löytyy klassista Italialaista pizzaa, sekä erikoisempia herkkuja,kuten esim.Merimiehen kirous,joka sisältää paahdettua punajuurta,gorgonzolaa ja vaahterasiirappia.Ankkurin viereltä, löytyy myös Makkarakioski, joka palvelee tiistaisin ja keskiviikkoisin mm.Motoristeja ja Mobilisteja.Tampereen Lihajaloste, huolehtii tästä Makkarakioskista.
Ravintolapäällikkö Katja Merinen Copywriter-assistentti Jenna Hristov
Cafe&Pizzeria Ankkuri
upea paikka,paljon terassitilaa kesäaikaan
Mustanlahden satamassa on,vakituisille, sekä vieraileville paateille, tarkoitettu 40 paikkainen vierasvenesatama,jossa on myös wc-,suihku ja saunatilat.
Toisella puolen satamaa tietysti Särkänniemen huvipuisto ja Näsinneula.
HISTORIAA HIEMAN...Mustalahti on ollut satama jo vuodesta 1830 luvulta lähtien,jolloin satama oli tärkeä sisävesiliikenteen matkustajille ja esimerkiksi maaseudulta tultiin myymään tavaraa,sekä matkustajat pääsivät näin kaupunkiin.Oma Äitini on mm.matkustanut Teiskosta Tampereelle,Teisko laivalla.Mustastalahdesta liikennöi myös HL KURU,joka upposi myrskyssä vuonna 1929.Kurun uppoaminen on Suomen pahin sisävesillä tapahtunut vesiliikenneonnettomuus.
Kommentit