Tässä toinen tekemäni kakku...kakun kokosin neljästä kääretorttupohjasta...

KÄÄRETORTTUPOHJAT (näitä 4 kpl)

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita nostellen joukkoon.Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.Jäähdytä hetki ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

 

Mustikkamousse:

6 liivatelehteä

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1-2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2,5 dl kermaa (Hellapoliisilla 2 dl)

5 dl mustikoita soseutettuna

1/2 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Sekoita ranskankerma,tuorejuusto, sokerit  ja soseutetut mustikat keskenään.Vatkaa kerma vaahdoksi.Liuota liivatteet kuumaan veteen,jäähdytä hetki ja sekoita ohuena nauhana mustikkaseokseen.Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

 

Valkosuklaamousse:

5 liivatelehteä

2 munaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl kermaa (Hellapoliisilla flora vispiä)

200 g valkosuklaata sulatettuna

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Vatkaa kerma vaahdoksi.Sulata suklaa mikrossa.Yhdistä vaahdot ja sula suklaa.Liuota liivatteet kuumaan vesitilkkaan,jäähdytä hetki ja sekoita ohuena nauhana seokseen.

 

 

täytteenä Mustikkamousse ja Valkosuklaamousse,ohjeet niihin nappasin Hellapoliisilta

Kiitokset hänelle,täytteet olivat herkulliset.