Minulta tilattiin täytekakku huomisille synttäreille ja tein nyt Kakkupohjan omalla vanhalla,hyväksi havaitulla ohjeellani...välillä sitä ''seikkailee''ja kokeilee,ihan hyviäkin ohjeita,mutta kuitenkin nyt huomasin,että se vanha totuttu taitaa olla kuitenkin itselle paras?!

Pohja onnistui nappiin eli jaan sen nyt tässä vielä jonkinmoisine kuvineen/ohjeineen muillekkin,jos joku aloittelija vaikka sellaista kaipaa.

 

KAKKUPOHJA:

5 kanamunaa

2 kpp sokeria

2 kpp vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 tl kiehuvaa vettä

 

 

Vatkaa kanamunat ja sokeri  vaahdoksi...kanamuna-sokerivaahdon pitää olla kuohkeaa ja valkoista,eli anna koneen käydä tarpeeksi kauan tai jos käsipelillä teet,vatkaa...vatkaa...vatkaa

 

Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin...lisää jauho-leivinjauheseos koneen vielä käydessä hitaamalla teholla,tai sekoita suurella lusikalla tms.välineellä nostellen,muna-sokeriseokseen...lisää kiehuva vesi lusikallinen kerrallaan.

kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa,alatasolla(uuneissa voi olla eroja) 40-45 minuuttia.

 

ja tässä vielä uskollinen vatkaaja-apurini  Philipsin aika vanha kone kaiklta osiltaan ei enään toimi,mutta vatkaaminen sujuu ainakin