Lihapataa,duchesse-perunoita ja kesäkurpitsa-tomaattivuokaa...tätä lihapataa ollaan tehty ennenkin,sekä,s.hirvestä että porosta.

 

SAKSANHIRVI-JUURESPATA:

400 g saksanhirveä

150 g siankylkeä

1-2 porkkanaa

1 purjo

1 palsternakka

1/2 mukulaselleri

valkosipulia maun mukaan

Suikaloi juurekset ja purjo tulitikun kokoisiksi.Ruskista siankylki ja poronliha.Laita lihat uunivuoan pohjalle.Laita lihojen päälle hienonnettu valkosipuli ja juuressuikaleet.Ripottele päälle mausteet ja kaada joukkoon lihaliemi ja punaviini.Kypsennä 200 asteisessa uunissa ,kunnes liemi alkaa kiehua,alenna sitten lämpö 175 ja anna hautua 1 1/2 tuntia.

 

HOMEJUUSTOKASTIKE:

2 dl lihalientä

2 dl punaviiviä

valkopippuria,yrttejä

100 g aurajuustoa murusteltuna

Kaada varovasti juurespadan liemi pannullemurustele homejuusto joukkoon suurustamaan kastike.Sekoittele ja anna juuston sulaa.Tarjoa perunamuusin kera!!Nosta poro-juurespataa muusin keskelle ja ota kastiketta päälle.