Tämä oli suussasulavaa...

400 g poronfilettä
suolaa
mustapippuria
voita

Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön.Mausta file suolalla ja pippurilla.Paista voissa nopeasti,noin runsaan minuutin oer puoli.Anna lihan vetäytyä ennen leikkaamista.

KASTIKE:
1 silputtu sipuli
1 rkl voita
1 dl vettä
2 dl olutta(tai punaviiniä,jota meillä ei ollut)
1/2 lihaliemikuutio
2 dl puolukkahilloa
1 tl jauhettua inkivääriä
appelsiinin kuorta ja mehua
mustapippuria
suolaa

Kuullota sipulia voissa.Lisää nesteet,liemikuutio ja puolukkahillo.Anna kastiekkeen kiehua kokoon.Mausta inkiväärillä,mustapippurilla,appelsiininkuorella ja purista joukkoon appelsiininmehua.Siivilöi kastike,jos haluat siitä sileän.Suurusta vehnäjauhoilla tarvittaessa.Tarkista maku ja tarvittaessa lisää suolaa.



Olen jotenkin ''kammoksunut''tuota poronlihaa,varsinkin kun tuo jätetään aika punertavaksi sisältä,mutta tämä oli niin loistava makuelämys että...ihanan pehmeä,murea liha...