Maaliskuu%202015%20022.jpg

Lasagne tai kotoisammin lasukka, on varmaan, lähes, joka perheen suosikki(tai mistäs tiedän vaikkei olisikaan);) mutta meillä on...aina silloin tällöin tehdään,kun mieli tekee tai muistuu mieleen.Tämä oli ihan tavallinen jauhelihalasagne ilman mitään lisäyksiä(joskus intoutuu kokeilemaan jotain,mutta kyllä nuo muksut vaan tykkää ihan tavallisesta enemmän) ;D

JAUHELIHALASAGNE:

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 tl yrttisekoitusta(tai oreganoa)

1 iso silputtu sipuli

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1 tlk tomaattimurskaa

2 rkl ketsuppia

1/2 - 1 dl vettä

Ruskistele jauheliha sipulisilppujen kera.Mausta ja lisää joukkoon tomaattimurska ja ketsuppi.Lisää vettä aluksi hieman ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 20 minuuttia.Lisää vettä tarvittaessa jos kastike on kovin paksua.Tarkista maku!!

JUUSTOKASTIKE:

3 rkl voita

3  rkl  vehnäjauhoja

n.8 dl maitoa

1 tl suolaa

1 tl muskottia

100 g juustoraastetta

Sulata voi.Lisää jauhot ja anna niiden kypsyä hieman,mutta älä ruskista.Lisää maitoa pikkuhiljaa,samalla sekoittaen,niin,että, ensin kasike on tahnamaista.Näin hiljalleen maitoa lisäten,saat sileän kastikkeen.Lisää maitoa myös sen mukaan miten paksua haluat kastikkeesta.Anna keihua hiljalleen kymmenisen minuuttia.Lisää lopuksi juustoraaaste ja anna sen sulaa.Mausta ja tarkista maku.

Kokoa lasgne kerroksittan vuokaan.Ensin pohjalle kastiketta,lasagnelevyt taas kastikkeet jne.Päälimmäiseksi lasagnelevyt ja juustokastike,sekä halutessasi juustoraastetta.Paista 175-200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia,kunnes pinta on kauniin ruskea ja lasagnelevyt tuntuvat pehmeiltä.

Maaliskuu%202015%20013.jpg     Maaliskuu%202015%20011.jpg

Maaliskuu%202015%20020.jpg