keskiviikko, 15. helmikuu 2012
Jauhelihamureke perunoilla ja kebakot:
Olin tekemässä ihan tavallista mureketta ,kun sain ajatuksen ja tuumasta toimeen viipaloin perunaa ensin vuoan pohjalle, sen päälle painelin mureketta ja pinnalle taas perunaviipaleita.Sitten vuoka uuniin kypsymään tein aika pieneen vuokaan,ja, kun jauhelihataikinaa jäi, tein niistä vielä muutaman kebakon.
JAUHELIHATAIKINA:
600 g jauhelihaa
1 pss sipulikeittojauhetta
3 leivänsiivua murustettuna
1/2 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
savustettua paprikajauhetta
kuivattua ruohosipulia
persiljaa
piri-piriä
viipaloituja perunoita
juustoraastetta
Valmista jauhelihtaikina.Lado viipaloidut perunat voidellut uunivuoan pohjalle.Levitä päälle jauhelihataikinaa ja sen päälle vielä perunaviipaleita.Ripottele perunoille vähän haluttuja mausteita.Ripottele pinnalle juustoraastetta.Paista 175 asteisessa uunissa tunnin verran.
KEBAKOT:muotoile jauhelihataikinasta pötkylät,joihin pistät grillitikut.Paista kypsäksi uunissa(tai grillaa)
Kommentit