Toukokuu%202014%20035-normal.jpg

Meillä Äitienpäiväkakun virkaa toimitti marenkikakku.Ja siis,tuo marenki oli kaakaolla maustettu...piti rouhia vielä tummaa suklaata joukkoon,mutta sepä jäi :D Päällä ja välissä suklaatuorejuusto-kermaseosta ja marinoituja mansikoita.Nami,tämä oli äärimmäisen hyvää :P Marenkiympyrät olivat senverran isohkot,että  murensin niitä tarjolle laittaessani,eli kun ne näyttää rikkonaiselta sen on tarkoituskin ;D

SUKLAAMARENKI-MANSIKKAKAKKU:

4 valkuaista

2,5 dl sokeria

1 tl maissijauhoja

1 tl etikkaa

1 rkl kaakaojauhetta

(n.50-100 g rouhittua tummaa suklaata)

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.Lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää,kovaa ja pysyy kulhossa,jos käännätklulhon ylösalaisin.Sekoita joukkoon lopuksi,etikka,maissijauho,kaakojauhe(+ suklaarouhe).Levitä tai pursota marenki kahdeksi ympyräksi,leivinapaperin päälle pellille.Paista 140 asteisessa uunissa n.1,5 tuntia.

Marinoin Espanjalaisia mansikoita sokerissa,vaniljasokerissa ja ripauksessa kardemummaa.

SUKLAATÄYTE:

1 rs suklaatuorejuustoa

1 prk kermaa vaahdotettuna

Sekoita suklaatuorejuusto ja kermavaahto keskenään.Levitä suklaatäytettä marenkipohjalle ja levitä päälle osa mansikoista.Lisää toinen marenkilevy,loppu suklaasoes ja loput mansikat.Laita tekeytymään viileään.Tarjoile

Toukokuu%202014%20004-normal.jpg.

Toukokuu%202014%20016-normal.jpg