Meillä Äitienpäiväkakun virkaa toimitti marenkikakku.Ja siis,tuo marenki oli kaakaolla maustettu...piti rouhia vielä tummaa suklaata joukkoon,mutta sepä jäi :D Päällä ja välissä suklaatuorejuusto-kermaseosta ja marinoituja mansikoita.Nami,tämä oli äärimmäisen hyvää :P Marenkiympyrät olivat senverran isohkot,että murensin niitä tarjolle laittaessani,eli kun ne näyttää rikkonaiselta sen on tarkoituskin ;D
SUKLAAMARENKI-MANSIKKAKAKKU:
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl maissijauhoja
1 tl etikkaa
1 rkl kaakaojauhetta
(n.50-100 g rouhittua tummaa suklaata)
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.Lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää,kovaa ja pysyy kulhossa,jos käännätklulhon ylösalaisin.Sekoita joukkoon lopuksi,etikka,maissijauho,kaakojauhe(+ suklaarouhe).Levitä tai pursota marenki kahdeksi ympyräksi,leivinapaperin päälle pellille.Paista 140 asteisessa uunissa n.1,5 tuntia.
Marinoin Espanjalaisia mansikoita sokerissa,vaniljasokerissa ja ripauksessa kardemummaa.
SUKLAATÄYTE:
1 rs suklaatuorejuustoa
1 prk kermaa vaahdotettuna
Sekoita suklaatuorejuusto ja kermavaahto keskenään.Levitä suklaatäytettä marenkipohjalle ja levitä päälle osa mansikoista.Lisää toinen marenkilevy,loppu suklaasoes ja loput mansikat.Laita tekeytymään viileään.Tarjoile
.
Kommentit