Tein tuossa eilen sämpylöitä tyyliin ''sekaan kaikkea mitä kaapista löytyy'' eli näissä on ylijääneet keitetyt perunat,kahta erilaista lesettä ja päästäisestä jäänyttä rahkaa.... samasta taikinasta tein vielä juustoisen leivän.Mehevää oli

 

SÄMPYLÄTAIKINA:

2,5 dl kädenlämpöistä vettä

1/2 hiiva

suolaa ja sokeria ropsaukset

4-5 perunanpuolikasta muussattuna(hyvä konsti on painella perunat siivilän läpi)

1 prk maitorahkaa

1 dl kauraleseitä

1/2 dl vehnäleseitä

vehnäjauhoja

1 dl öljyä

 

Murenna hiiva lämpimään veteen.Sekoita joukkoon hippuset suolaa ja sokeria.Lisää myöskin muussattu peruna ja rahka hyvin sekoittaen.Sekoita nesteeseen myös, leseet,jauhoja ja öljy.Alusta taikina kimmoisaksi kulhon reunoilta irtoavaksi taikinaksi,jättäen kuitenkin pehmeäksi.Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä,liinan alla.Leivo sämpylöiksi ja/tai leiväksi jonka päälle ripottelin juustoraastetta.Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi.