1276800.jpg

Marenkikakkua kokeilin  ensimmäistä kertaa(viime viikolta tämäkin)eikös sen hienompi nimi ole Pavlova??Eräässä ruokaohjelmassa tämän tapaista tehtiin ja siitä innostuin kokeilemaan.Pikkasen tuo murtui sieltä täältä,mutta eipä se haitannut :)Täytteenä Blå Band vaniljakastiketta ja flora vispiä,sekä kiiviä.

4 huoneenlämpöistä valkuaista
1 tl etikkaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

TÄYTE:
Blå Bandin vanhanajan vaniljakastiketta(1 pussi + 3 dl maitoa)
1 prk flora vispiä
kiivihedelmää

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi.Lisää puolet sokerista vähän kerrallaan,koko ajan vatkaten.Sekoita loppu sokeri,maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään ja lisää se vähän kerrallaan marenkivaahtoon,koko ajan vatkaten.Levitä valkuaisvaahto leivinpaperille ympyrän muotoon,jätä keskelle kolo täytettä varten.Paista marenkia 150 asteisessa uunissa tunnin ajan.Anna jäähtyä,nosta varoen tarjoiluastiaan ja täytä marenkikakku.

1276820.jpg