Sunnuntaina herkuteltiin vielä miehen tekemällä herkkuruoalla,,,iihana ukko kun minä piipahdin töissä,hän valmisteli ruoan...ääärettömän hyvää Pekonimuusia,johon vinkkiä mies oli napannut Harri Syrjäseltä, Sokkokokki-ohjelmasta,SUOSITTELEN ja Wallenberginpihvit tehtiin Highland gattle-jauhelihasta,jota ostettiin syksyllä täältä.Menköön tämäkin ateria vapun kategoriaan vaikka sunnuntaina syötiinkin
WALLENBERGIN PIHVIT:
2 dl kermaa
500 g ylämaankarjan jauhelihaa
1 keltuainen
ripaus valkopippuria
1/4 tl maustepippuria
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl muskottia
1 tl suolaa
vehnäjauhoja
voita
leivittämiseen vehnäjauhoja
Sekoita jauhelihataikinan ainekset keskenään hyvin.Muotoile kostutetuin käsin isoja,paksuja pihvejä,jotka leivität vehnäjauhoissa.Paista voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi,2-3 min.per puoli.(meillä isäntä loppukypsensi uuniissa)
PEKONI-PERUNAMUUSI:
1,5 kg perunoita
5 valkosipulin kynttä
1 pkt pekonia
1 sipulia
kerma/maitoa
suolaa
Keitä kuoritut lohkotut perunat ja valkosipulinkynnet vedessä kypsiksi.Kuullota silputtu pekoni ja hienonnettu sipuli.Muussaa perunat ja valkosipulitLisää pekoni/sipuliseos joukkoon ja kerma/maitoa,niin,että saat sopivan paksuisen muusin.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit