1956907.jpg

Tässä sitten hieman uudempaa tuotantoa,eli eilen tehtyä ruokaa.Sain blogini lukijalta tämän mielenkiintoisen ohjeen ja kokeilin sitä Kiitokset Heli!!
Heli kertoi ohjeen olevan mummunsa peruja ja heillä tätä ruokaa syötiin pyykkipäivänä.Ruoka uuniin muhimaan ja perhe pesutupaan.Ihana saada tämmöinen ohje,johon liittyy mukavia muistoja,Kiitos siitä!!Suosittelen lämpimästi kokeilemaan,hyvää oli!!Ihan pikkuisen muutin saatua ohjetta,lähinnä vaan maidon määrässä ;)
Saan varmaan tietää,onko vuoka yhtään sen näköistä mitä piti?Siis jos Heli täällä piipahtaa :D

Tässä ohje kopioituna,suluissa muutokseni!

 PYYKKÄRIN VUOKA
 
400 g jauhelihaa
2 sipulia silppuna
2 dl raakaa riisiä
1 prk tomaattisosetta (eli pyrettä,minä käytin ketsuppia)
2 tl suolaa
1 tl maustetta (pippuria tms.minä lisäilin jauhelihmaustetta ja paprikajauhetta)
1 l maitoa (käytin 7 dl)
50 g Kultanauhaa (flooraa)
 
 Muut ainekset,(huom.minä ruskistin jauhelihan ja sipulin ensin,näin voi halutessaan tehdä) mutta ei Kultanauhaa, sekoitetaan ja kaadetaan suureen
vuokaan. Kultanauha nokareina pinnalle. Paistetaan kannen alla n. 2- 2 1/2tuntia.
(Uunin lämpö siis 175)


1956903.jpg

Oli puhetta vielä uunin lämmöstä ja se oli 175 astetta...mutta koska minulle tuli hieman kiirus uuni oli 200 astetta ja pidin vajaan 2 tuntia uunissa.Siksi hieman tumma päältä :D