Isänpäivänä herkuteltiin ''Arskan-paistilla'' (saatiin kiva paistiohje naapurilta,kiitosta vaan)perunamuusilla ja rakuuna-porkkanoilla...kastike tehtiin paistin kanssa muhineista juureksista ja kermasta
ARSKAN-PAISTI:
Pyöröpaisti(highland cattle)
suolaa,valkopippuria
voita
Hiero lihaan mausteet ja anna paistin olla huoneenlämmössä ainakin 2 tuntia.Ruskista liha kauttaaltaan pannulla,voissa.(käytin voi/öljyseosta)
PATAAN:
1 sipuli,kuorittuna ja lohkottuna
valkosipulia oman maun mukaan
2 porkkanaa paloina
Maustepippureita n.10
2-3 laakerinlehteä
lihaliemikuutio
2-3 rkl siirappia
1 omena kuorittuna ja paloiteltuna
3 dl vettä
Huuhdo myös paistin mehut pannulta mukaan.Laita kaikki ainekset pataan lihan kanssa.Lykkää pata uuniin ja anna kypsyä 3 tuntia 200 asteessa.Valele paistia n.1/2 tunnin välein liemellä,lisää nestettä tarvittaessa.
Kastiketta varten soseutin liemen ainekset ,lisäilin ruokakermaa ja mausteita.Kiehautin hetken.
Kommentit