tein tässä yhtenä aamuna bostonpullaa perheelle,koska itse olen iltaan töissä,ajattelin että saavat herkutella...nooh,tuli sitä itse kunkin syötyä välissä siis,itsetehtyä omenasosetta ja rouhittua valkosuklaata.Täällä Vadelmainen versio :)
VALKOSUKLAA-OMENABOSTON:
2 dl punaista maitoa
pala hiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 muna
vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna
omenasosetta
1 levy pandan valkosuklaata
Lämmitä maito ja anna hiivan liueta siihen,sekoittaen.Lisää sokeri,kardemumma,suola ja kanamuna.Vatkaa joukkoon jauhoja ja sulatettu voi.Lisää jauhoja niin,että saat kimmoisan,pehmeän ,kulhon reunoilta irtoavan taikinan.Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla.Kaulitse taikina suorakaiteen muotoon.Levitä taikinalle hieman voita(voi jättää poiskin) omenasosetta ja rouhittua valkosuklaata.Kääri rullalle ja leikkaa muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi.Nostele viipaleet irtopohjavuokaan ja kohota lämpimässä.Voitele kanamunalla ja ripottele päälle raesokeria.Paista 175-200 asteessa,alatasolla tunnin verran.Koristele jäähtyneenä valkosuklaarouheella.
Kommentit