Näitä juustokakkuja tein 2 kpl,omiin juhliini kotona,toisen kakun vein töihin keväällä,kun täytin pyöreitä vuosia...60V ajatelkaas,hurja lukema jo mittarissa :D Toistan itseäni ja olen näitä tehnyt ennenkin,tosin myös tummalla suklaalla,mutta tämä on vaan yksi lemppareitani ;)
APPELSIINI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU:
pohja:
200 g kaurakeksejä hinonnettuna
75 g voita sulatettuna
Sekoita hienonnetut keksit voisulaan hyvin sekoittaen.Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
4 liivatelehteä,runsaasti vettä liottamiseen
2 rkl appelsiinimehua
2 rs appelsiinituorejuustoa
1 prk appelsiinijugurttia
1 prk kuohukermaa
1rkl sokeria ja reippaasti vaniljasokeria
150 g valkosuklaata rouheena
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.Sekoita tuorejuustot,jugurtti ja suklaarouhe hyvin kekenään.Vatkaa kerma vaahdoksi.Purista liivakot ja sulata ne kiehautettuun appelsiinimehuun.Jäähdytä hetki.Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen juustoseokseen.Nostele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.Kaada täyte keksipohjan päälle.Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.Koristele suklaamunilla ja karamelleillä.
Kommentit