20220327_104026.jpg

Näitä juustokakkuja tein 2 kpl,omiin juhliini kotona,toisen  kakun vein töihin keväällä,kun täytin pyöreitä vuosia...60V ajatelkaas,hurja lukema jo mittarissa :D Toistan itseäni ja olen näitä tehnyt ennenkin,tosin myös tummalla suklaalla,mutta tämä on vaan yksi lemppareitani ;)

APPELSIINI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU:

pohja:

200 g kaurakeksejä hinonnettuna

75 g voita sulatettuna

Sekoita hienonnetut keksit voisulaan hyvin sekoittaen.Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

4 liivatelehteä,runsaasti vettä liottamiseen

2 rkl appelsiinimehua

2 rs appelsiinituorejuustoa

1 prk appelsiinijugurttia

1 prk kuohukermaa

1rkl sokeria ja reippaasti vaniljasokeria

150 g valkosuklaata rouheena

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.Sekoita tuorejuustot,jugurtti ja  suklaarouhe hyvin kekenään.Vatkaa kerma vaahdoksi.Purista liivakot ja sulata ne kiehautettuun appelsiinimehuun.Jäähdytä hetki.Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen juustoseokseen.Nostele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.Kaada täyte keksipohjan päälle.Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.Koristele suklaamunilla ja karamelleillä.

20220327_104019.jpg20220331_051455.jpg20220331_051447.jpg