Elokuu%202016%20008.jpg

Kanttarelleja ollaan löydetty suuret määrät,enemmän kuin koskaan ennen.Kikkia en laita pakastimeen vaan nyt olen tehnyt mm.tätä piirakkaa,kastiketta ja keittoa.Tämä piiras ei ollut ihan pelkästään kanttarelleista vaan laitoin joukkoon myös kesäkurpitsaa hieman.Nam,herkkua on.

KANTTARELLIPIIRAKKA:

150 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

1 kanamuna

TÄYTE:

300 g kanttarelleja

1 pieni sipuli silputtuna

pala kesäkurpitsaa suikaleina

ripaus suolaa,pippuria ja rakuunaa

1 prk ranskankermaa(se pieni)

200 g kanttarellituorejuustoa

2 kanamunaa

Nypi pehmeä margariini ja jauhot keskenään.Lisää ripaus suolaa.Sekoita joukkoon yksi kanamuna.Painele taikina voidellun vuoan reunoille ja pohjalle.

Pilko hyvin puhdistetut kanttarellit.Laita pannulle nokare voita ja paista kantterelleja niin, että niistä haihtuu neste.Lisä sipulisilppu ja kesäkurpitsasuikaleet.Kuullottele hetki ja mausta seos.Levitä seos taikinapohjan päälle. Sekoita tuorejuusto,ranskankerma ja kanamunat ja kaada se sieniseoksen päälle.Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla n.30-35  minuuttia.

Elokuu%202016%20004.jpg

Elokuu%202016%20005.jpg

Elokuu%202016%20006.jpg