pullaa leivoin pitkästä aikaa ja täytteeksi rahka-vaniljajauheseos,sekä kanelia ja rusinoita.
PULLATAIKINA:
3 dl maitoa
1/2 palaa hiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
ropsaus suolaa
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
100 g sulatettua margariinia
vehnäjauhoja
Liuota hiiva lämpimään maitoon.Lisää sokeri,kardemumma ja suola.Vatkaa joukkoon muna.Lisää kaurahiutaleet ja osa vehnäjauhoista.Sekoita rasva joukkoon jauhojen kera.Lisää jauhoja niin,että saat kulhon reunoilta irtoavan,kuitenkin pehmeän taikinan.Kohota lämpimässä.
RAHKA-VANILJATÄYTE:
1 prk rahkaa
vaniljajauhetta
2 tl vaniljasokeria
sokeria tarvittaessa
Sekoita rahkan joukkoon vaniljajauhetta(oman maun mukaan)lisää vaniljasokeri ja tarvittaessa hienoa sokeria.Anna tekeytyä hetki.Kauli taikina,levitä rahkaseos taikinalevylle.Ripottele päälle kanelia ja rusinoita.Kääri rullalle,leikkaa muutaman sentin levyisiä paloja,nosta pellille ja kohota.Voitele munalla,ropsauta päälle pähkinärouhetta.Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi.
ei noista mitään nättejä tullu,taitaa olla taito ruosteessa,kun en ole leiponu pitkään aikaan
AURINKOISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE
Kommentit