Mies valmisti meille Kalkkunan Itsenäisyyspäivän pöytään,valitettavasti valmiin kalkkunan kuvaaminen unohtui ensimmäistä kertaa tätä tehtiin ja aika hyvin onnistu,kieltämättä...saimme ruokavieraita ja kyllä tuntuivat tykkäävän kovasti Kalkkunassa oli paistovahti mukana,joten valmistus oli helppoa.

 

KALKKUNAN VALMISTAMINEN:

Sulata kalkkuna ohjeiden mukaan ja anna olla huoneenlämmössä ennen valmistamista.Tee mausteseos sitruunankuoresta,suolasta,pippurista ja öljystä.Hiero kalkkuna kauttaaltaan mausteseoksella.Laita kalkkunan nahan sisään voinokareita(viipaleita) sekä myöskin kalkkunan sisään.Nosta kalkkuna uunipannulle ja laita ensin 200 asteiseen uuniin,jotta pinta ruskistuu.Alenna sitten lämpö 150 asteeseen ja paista kalkkunaa noin tunti kiloa kohti,kunnes on valmis,valele kalkkunaa paiston aikana(paistovahti ponnahti ylös)Kääri kalkkuna folioon ja anna vetäytyä,ennen leikkaamista.

 

tässä valmistelut käynnissä