Itsenäisyyspäivän jälkkäri,appelsiinijugurtista tehty pannacotta ja glögihyytelö koristeena päällä...nam

 

APPELSIINIJUGURTTIPANNACOTTA:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 prk appelsiinijugurttia(ingman a 200 g)

1 appelsiinin raastettu kuori

1 tl  kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

1/2 dl tomusokeria (tai oman maun mukaan)

 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen,kymmeneksi minuutiksi.Kuumenna kerma ja liuota liivatteet kermaan.Sekoita kaikki muut aineet kerma-liivateseokseen.Kaada tarjoiluastioihin ja laita viileään n. 2 tunniksi.Kun pinta on jähmettynyt voit kaata jäähtyneen,glögihyytelön päälle.Anna hyytyä vielä 1-2 tuntia.

 

GLÖGIHYYTELÖ:

2 dl glögiä

2 liivatelehteä

 

Liota liivatteita kylässä vedessä.Kuumenna glögi ja sulata liivatteet siihen.Kaada jäähtyneenä pannacotan pinnalle.

Annoksia tästä tuli 4 tuollaista pikarillista ja 4 silikonivuokiin tehtyä pientä annosta.