Itsenäisyyspäivän jälkkäri,appelsiinijugurtista tehty pannacotta ja glögihyytelö koristeena päällä...nam
APPELSIINIJUGURTTIPANNACOTTA:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk appelsiinijugurttia(ingman a 200 g)
1 appelsiinin raastettu kuori
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl tomusokeria (tai oman maun mukaan)
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen,kymmeneksi minuutiksi.Kuumenna kerma ja liuota liivatteet kermaan.Sekoita kaikki muut aineet kerma-liivateseokseen.Kaada tarjoiluastioihin ja laita viileään n. 2 tunniksi.Kun pinta on jähmettynyt voit kaata jäähtyneen,glögihyytelön päälle.Anna hyytyä vielä 1-2 tuntia.
GLÖGIHYYTELÖ:
2 dl glögiä
2 liivatelehteä
Liota liivatteita kylässä vedessä.Kuumenna glögi ja sulata liivatteet siihen.Kaada jäähtyneenä pannacotan pinnalle.
Annoksia tästä tuli 4 tuollaista pikarillista ja 4 silikonivuokiin tehtyä pientä annosta.
Kommentit