Tehtiin mökillä jo jonkinmoista lihapataa,vaikka enemmän niitä tulee tehtyä syksymmällä ja talvella...laitettiin pata uuniin ja lähdettiin muutamaksi tunniksi järvelle.
LIHA-JUURESPATA:
2 rasiaa rypsiporsaan suikaleita
2 uutta sipulia
valkosipulin kynsiä
2 porkkanaa
pala lanttua
pala mukulaselleriä
4-5 tuoretta herkkusientä
pala keltaista paprikaa
pikku pala inkivääriä
lihalientä
1-2 dl olutta
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
tuoretta persiljaa ja timjamia
kuivattua meiramia
Ruskistele huoneenlämpöiset lihat.Ota väriä myös juureksiin ja herkkusieniin.Lisää lihojen joukkoon.Mausta pata.Raasta joukkoon pieni pala inkivääriä.Lisää lihalientä ja olutta,niin että lihat juuri peittyvät.Anna hautua 150 asteisessa uunissa 3 tuntia.
Kommentit