Elokuu%202013%20050-normal.jpg

Tehtiin mökillä jo jonkinmoista lihapataa,vaikka enemmän niitä tulee tehtyä syksymmällä ja talvella...laitettiin pata uuniin ja lähdettiin muutamaksi  tunniksi järvelle.

LIHA-JUURESPATA:

2 rasiaa rypsiporsaan suikaleita

2 uutta sipulia

valkosipulin kynsiä

2 porkkanaa

pala lanttua

 pala mukulaselleriä

4-5 tuoretta herkkusientä

pala keltaista paprikaa

pikku pala inkivääriä

lihalientä

1-2 dl olutta

2 tl mustapippuria

1 tl suolaa

 2 tl paprikajauhetta

tuoretta persiljaa ja timjamia

kuivattua meiramia

Ruskistele huoneenlämpöiset lihat.Ota väriä myös juureksiin ja herkkusieniin.Lisää lihojen joukkoon.Mausta pata.Raasta joukkoon pieni pala inkivääriä.Lisää lihalientä ja olutta,niin että lihat juuri peittyvät.Anna hautua 150 asteisessa uunissa 3 tuntia.

Elokuu%202013%20049-normal.jpg

Elokuu%202013%20012-normal.jpg