176821.jpg

1 keskikokoinen valkokaali
tilkka öljyä
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1dl riisiä(käytän puuroriisiä)
meiramia
siirappia
400 g naudan jauhelihaa
1 hienonnettu sipuli
suolaa,valkopippuria
(1-2 porkkanaa)

Irroita ihan ulommaiset kaalin lehdet,jos näyttävät huonoilta.Pilko kaali.Keitä riisi kypsäksi,liemikuutiolla maustetussa vedessä.Kuullottele kaalia tilkassa öljyä,(tässä vaiheessa voit lisätä kuullottumaan myös raastetut porkkanat)Mausta meiramilla ja siirapilla.Ruskista jauheliha ja lisää sipuli mukaan paistumaan,mausta suolalla ja valkopippurilla.Kaada keitetyt riisit ja paistettu jauheliha-sipuliseos kaalien joukkoon,sekoita hyvin.Tarkista maku ja lisää samoja mausteita, meirami,suola,pippuri ja siirappi,jos tarve vaatii(itse pidän aika makeasta laatikosta).Kaada seos laakeaan vuokaan,painele pinta tasaiseksi ja peitä pienillä  margariininokareilla.Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 45 minuuttia,kunnes kaali on pehmeää ja pinta ruskea!!