1158223.jpg

teinkin silkonivuokaan tämän,niin ei tarvitse kelmujen kanssa pelata ;)

500 g lohta(ruodotonta)

KEITINLIEMI:
1 l vettä
1 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl suolaa
1 porkkana
1 sipuli
10 maustepippuria

Keitä lohi kypsäksi liemessä.Säästä kalaliemi.

150 g kylmäsavulohta
tilliä
8 liivatelehteä
1/2 dl keitinlientä
1/2 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta
2 rkl chilikastiketta
1 prk ranskankermaa
1 prk kuohukermaa

Liota liivatteet kylmässä vedessä.Hienonna kylmäsavulohi.Sekoita monitoimikoneessa keitetty lohi,ranskankerma,tilli ja mausteet.Lisää kalaliemeen sulatetut liivatteet,hyvin sekoittaen.Lisää lopuksi hienonnettu kylmäsavulohi ja vaahdotettu kerma.Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan.Peitä ja anna hyytyä yön yli viileässä.Koristele sitruunalla ja tillillä.

1151890.jpg