Helmikuu%202015%20004.jpg

Nyt annetaankin kiitosta ja kunniaa ukkokullalle  <3  joka on intoutunut muutaman kerran leipomaan ja vielä Viinereitä,jotka eivät ole mistään helpoimmasta päästä.Edellisen kerran kuvaukset ja postaukset jäivät,mutta nyt korjattiin tämäkin asia.Kiitos <3 ihan kauhistuttaa miten nopeaan tuollainen 30-31 viinerin satsi meni parempiin suihin ;O Viinereihin voi laittaa myös hilloa tai tarjota ne ilmankin.Me kokeilimme hillolla ja lemon gurdilla sekä ihan sellaisenaan.

Ohje netistä...

WIENERLEIPÄTAIKINA:
n. 32 viineriä
1 pala (50 g) tuoretta hiivaa
2 1/2 dl kylmää maitoa
2 munaa
2 rkl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
 8 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää margariinia tai voita
KAAVILOIMISEEN:
300 g leivontamargariinia tai voita

PÄÄLLE:Hilloa

Murenna hiiva kulhoon ja sekoita maidon kanssa, kunnes hiiva liukenee. Vatkaa joukkoon munat, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot ja lopuksi pehmeä rasva. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Kaaviloi taikina heti jauhotetulla alustalla 30 x 40 sentin levyksi. Leikkaa rasva litteiksi yhtä suuriksi viipaleiksi. Levitä rasvapalat tasaisin välein toiselle taikinapuoliskolle, ei kuitenkaan reunoihin asti. Käännä tyhjä taikinalevy päälle ja painele reunat kiinni. Jauhota alusta ja käännä taikina siten, että se on edessäsi kuin avaamaton kirja.

Kaaviloi taikina varovasti 50 x 35 sentin levyksi ja taita kolmeen osaan. Käännä kuten edellä ja kaaviloi ja taita samalla tavalla kaikkiaan kolme kertaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Leivo viinereiksi useassa erässä ja anna lopun taikinan olla jääkaapissa, kunnes kaikki on leivottu.

Voitele kanamunalla ja ripottele mantelirouhetta pinnalle.Koristele sokerikuorrutteella ja lisää päälle hilloa.

Helmikuu%202015%20006.jpg

Helmikuu%202015%20003.jpg