20150207_165624.jpg

Nyt täytyy sanoa, että älkää paljon naurako ;) ensimmäistä kertaa, kokeilin raviolin tekemistä itse...eihän noista kauniita tullut ja isojakin ne oli, ihan vahingossa.Mutta lapset ja puoliso tykkäsivät ja se oli tärkeintä.Ohjeen otin Pasta, pizza ja lasagne kirjasta.Pastakonetta en omista, joten siksikin ravioleista tuli liian paksuja ja kömpelöitä.

ITSETEHTY RAVIOLI:

3 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

2 kanamunaa

1 rkl vettä

1 rkl öljyä

TÄYTE:

silputtua sipulia

N.100 g jauhelihaa

öljyä

valkosipulia murskattuna

yrttiseosta,pippuria ja suolaa

Mittaa jauhot leivinpöydälle, lisää suola.Tee suuri kuoppa jauhon keskelle.Riko kanamunat kuoppaan ja lisää öljy.Sekoita pikkuhiljaa jauhoja kanamunien kanssa yhteen.Vaivaa taikina sileäksi(taikina ei saa olla liian kovaa,voit lisätä vettä jos tuntuu liian kovalta).Käytätähän aikaa.Kääri taikina kelmuun, siksi aikaa kun teet täytteen.Paista sipuli ja jauheliha.Jauhelihan ei tarvitse olla ihan murumaista.Lisää öljy,vesi ja mausteet.

KASTIKE:

1 tlk tomaattimurskaa

valkosipulimurskaa

basilikaa

suolaa ja pippuriripaus sokeria

Kaulitse taikinasta kaksi ohutta levyä(pastakoneen omistajat käyttävät sitä)Voit merkitä ruudukon taikinalle, jonka päälle laitat täytteen nokarein.Minä laitoin vain jauhelihakekoja tainalevylle.Voitele nokareiden sivuilta taikina kanamunalla.Nosta toinen taikina levy päälle ja painele kämmensyrjällä levyt toisiinsa kiinni.Leikkaa (ruudut)irti toisistaan ja tarkista että reunat pitävät.Keitä raviolit runsaassa suolalla maustetussa vedessä n.7 minuuttia.Nosta valmiit ravioilit kastikkeen joukkoon.

20150207_165616.jpg

Helmikuu%202015%20083.jpg

Raviolit kastikkeessa