1196410.jpg

Muksuille patonkia välipalaksi...kaikki kolme patonkia menivät kuumille kiville...vaikka,leipominen epäonnistui täysin :/ Minä en sitten ole sinut yhtään tuon kuivahiivan kanssa,ei ole ensimmäinen kerta,kun sitä käyttäessäni leivonnainen ei onnistu,tai mistä sitten lie johtuu ;) Taikina oli kummallisen kovaa,mutta pöytään tarttuvaa,eikä kohonnut halutulla tavalla nostatusvaiheessa =(
Ohje on alunperin Nasuttajalta ,
ja minä nappasin sen Julien ruokaohjeista,Kiitokset siis molemmille ja molemmista blogeista löytyy kuvat,millaisia patonkien kuuluisi olla :D

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria,siirappia tai hunajaa
4-5  dl ruisjauhoja
n.8 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöä kuumemmaksi.Sekoita kuivahiiva veteen.Lisää suola,sokeri ja öljy.Lisää lopuksi jauhot ja vaivaa taikinaksi.Nostata taikina lämpimässä paikassa.Ota taikinasta kolme palaa ja kaulitse ne levyiksi.Kääri levyt pitkältä sivulta alkaen patongeiksi,jätä saumapuoli alaspäin.Nostata,voitele vedellä,tee viillot ja paista 225 asteisessa uunissa kypsiksi.