Meillä aikuiset tykkää ihan hirmuisesti gratiineista,parasta on kuukkakaalista tehty,mutta tämä yhdistelmä on myös hyvä.Lapset syö kyllä höyrytettyä tai keitettyä parsakaalia,mutta kaikki ei gratiineista välitä ;)
KUKKAKAALI-PARSAKAALIGRATIINI:
1 kukkakaali
1 parsakaali
kevyesti suolatussa vedessä keitetty.n.10 minuuttia(saavat olla napakoita,mutta hieman pehmenneitä)
GRATIINIKASTIKE:
5 dl maitoa(Tai vettä)
5 rkl vehnäjauhoja
n.2 dl juustoraastetta(tai sulatejuustoa,tai tuorejuustoa)
valkopippuria,paprikajauhetta ripaus ja suolaa
Kaada maito kattilaan ja lisää jauhot vispaten joukkoon.Anna kiehua hiljalleen hetken,että jauhot kypsyvät.Lisää juustoraastetta oman maun mukaan,mausta kastike.Levitä juurekset uunivuokaan,kaada kastike päälle.Paista 200 asteisessa uunissa 25 min.
Kommentit