Syyskuu%202015%20002.jpg

Pitkästä aikaa leivoin leipää itse...rieska tuli ensimmäisenä mieleen kun kaappiin oli jäänyt muusin loput.Voi että,oli namia lämpimänä,voin kera.

YRTTISET RIESKAT:

2 dl perunamuusia

2 dl rahkaa

1 kanamuna

ripaus suolaa ja yrttisekoitusta oman maun mukaan

n.2,5-3 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaurahiutaleita

2 rkl pellavarouhetta

1/2 dl sulatettua voita

Sekoita perunamuusi,rahka,kanamuna ja mausteet.Lisäile loput kuivat aineet ja voisula.Sekoita hyvin.Taputtele taikinasta ohuita rieskoja pellille leivinpaperin päälle.Pistele haarukalla ja paista 225-250 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi (n.15 min.)

tabletilta%20066.jpg