Kurpitsaa jäi halloweeniin tekemästäni lyhdystä(koversin sen ja laitoin pakkaseen)joten hyödynsin sen leivän tekoon.Ihan pelkkää kurpitsaa en arvannut laittaa,koska en tiennyt minkälaisen maun antaa,joten sekaan lisäsin,myös porkkanaa...hyvää oli omatekoinen leipä,pitkästä aikaa

 

PORKKANA-KURPITSALEIPÄ:

2,5 dl vettä

pala hiivaa

ripaukset suolaa ja sokeria

2 porkkanaa raastettuna

pala kurpitsaa raastettuna(oli varmaan 1 dl)

1/2 dl kaurahiutaleita

1/2 dl öljyä

vehnäjauhoja

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Lisää joukkoon suola,sokeri,porkkanaraaste,kurpitsaraaste, kaurahiutaleet,sekä öljy.Lisää jauhoja hyvin sekoittaen ja alusta taikina kimmoisaksi jauhojen avulla.Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.Vaivaa kohonnut taikina ja muotoile pitkänomaiseksi leiväksi(t.laita leipävuokaan tms.)kohota vielä ja paista 200 asteisessa uunissa tunnin verran(en kyllä kasonus aikaa,vaan millaiselta leipä näyttää ja tuntuu);)

 

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ  <3