Luumupiirakkaa teki mieli,luumuja kun tulee ostettua nyt lähes jatkuvasti.Tein sitten tämmöisen clafoutis tyyppisen herkun.Omenasta olen myös tehnyt tätä joskus.Tomusokeria saisi olla koristeeksi,mutta sitä ei nyt ollut,joten sirottelin hieman hienoasokeria pinnalle.Luumuviipaleiden annoin maustua hetken aikaa kardemumman ja vaniljan kanssa.Tämä oli hieman kirpakkaa,mutta makeahko taikina sopi hyvin yksiin luumujen kanssa,jopa lapset tykkäsivät ;D
LUUMUCLAFOUTIS:
1,5 dl sokeria
2 kanamunaa
1 rs mascarpone tuorejuustoa
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3-4 luumua viipaleina
luumujen päälle:1 tl kardemummaa+ vaniljasokeria
Vatkaa sokeri ja kanamunat vaahdoksi.Lisää joukkoon mascarponejuusto ja kerma.Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne munaseokseen,vähän kerrallaan,samalla sekoittaen.Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele päälle kardemummalla ja vaniljalla maustetut luumuviipaleet.Paista 200 asteisessa uunissa n.30-40 minuuttia.
Kommentit